Posteskl jsem si to před manželkou, ale ta mi jen poradila, ať se s tím jdu vycpat.
Myslíte, že mi to pomůže?
Jožin.
Co je český – to je hezký
Posteskl jsem si to před manželkou, ale ta mi jen poradila, ať se s tím jdu vycpat.
Myslíte, že mi to pomůže?
Jožin.
Já to měl obráceně. Když na nás přišla řada s úklidem, střihli jsme si s manželkou, já jsem ostrouhal kolečka a šel mydlit schody. Ženě jsem si nestěžoval – že se s námitkama můžu jít vycpat, jsem věděl rovnou.
…já tomu prosím nerozumím…chodíte se amatérsky vycpat sami sebe, nebo se chodíváte nechávat vycpávat k odbornému vycpavači?
A co se strouhání koleček týče, já kupříkladu mrkev na kolečka nestrouhám, nýbrž krájím.
A jen tak mezi řečí: jak se obecně nazývá produkt strouhání, to, co zůstane pod struhadlem? U rohlíků je to strouhanka. Ale u mrkvičky když ji strouhám? A u křenu? A ostatních brukvovin, kořánovin, ořechovin a zázvorovin?
Především se nejednalo o strouhání, ale o ostrouhávání. Výsledkem je pak samozřejmě ostružina.
Vycpávání provádím výhradně sám, omezuju se přitom jak co do vycpávaných dutin – výhradně cejchu, tak co do materiálu – výhradně gábl.
Vycpávat se nemusí ten, komu se dmou prsa pýchou. U mne nejde o prsa, ale o břicho, a není to dmutí, ale jen pouhé nadýmání.
Baže; kdo se nedme, ať se jde vycpat. Ale kdo se nadýmá, má napůl vystaráno – Jožine, berte to pozitivně!
No jo, Jaroslave, ale teď musím myslet nejen na zadní kolečka, ale i na výfuk.
Asi vám to nepomůže, ale můžete si to dát za rámeček.